CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
26 април - Ден на интелектуалната собственост Print

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ТАНЯ НАЙДЕНОВА,

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАТЕНТНОТО ВЕДОМСТВО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

по повод

СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ – 26 АПРИЛ 2014

На 26 април 2014г. в България за четиринадесети пореден път под мотото “Филмите – една световна страст” ще бъде отбелязан Световният ден на интелектуалната собственост. 

Тази дата, на която Световната организация по интелектуална собственост чества своя рожден ден, е повод за хората от всички страни да помислят върху значението на творчеството и новаторството за изграждането на един по-добър и модерен свят. Прогрес в икономиката и културата може да се постигне, само ако впрегнем своята творческа и новаторска енергия, като използваме системата за закрила на интелектуалната собственост. 

Патентното ведомство на Република България е организация, посветена на усилията да бъдат гарантирани правата на творците и притежателите на интелектуална собственост, както и да бъдат признати и възнаградени постиженията на изобретателите и авторите. 

Творците на България – изобретатели, дейци на културата и изкуството, преподаватели и служители, работещи в областта на създаването и защитата на интелектуалната собственост, всекидневно дават своя принос за подобряване качеството на съвременния ни живот, усъвършенстването, икономическото и технологичното ни развитие. 

Приемете моите поздравления и най-искрените ми пожелания за здраве, благоденствие и бъдещи творчески успехи при създаването на продуктите – обект на интелектуалната собственост, достойното изпълнение на задачите по закрилата им и използването им за благото на България и нейните граждани в условията на членството ни в Европейския съюз и в световен аспект.    

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account